Coaching

Helen van seksueel misbruik

De focus bij mijn coaching ligt op de invloed van het verleden op het heden. Waar ik goed in ben, is het leggen van verbanden. Als ervaringsdeskundige weet ik wat de invloed is van ervaringen van toen, op hoe ik nu in het leven sta. Daarnaast is het ook gewoon een talent van me om verbanden te leggen. Noem het intuïtie of een scherp analytisch vermogen: meestal kan ik dingen voor mensen verhelderen door de verbanden bloot te leggen.

Bewustzijn en inzicht als eerste stap van helen

Ik raad mensen die bij mij in begeleiding willen aan om eerst mijn boek ‘Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij’ te lezen. Dat is omdat mijn boek een behoorlijk overzicht geeft van waar je mee te maken hebt als je seksueel misbruikt bent. Het is een, soms confronterend, overzicht dat je bewust maakt over de invloed van seksueel misbruik op alle levensgebieden. Hoe vaak ik niet gehoord heb: ‘Oh jeetje, dus ook dát heeft met het seksueel misbruik te maken!’

Kennismaken via het boek

De andere reden dat ik het mensen aanraad is dat het boek ook een aardig idee geeft van wie ik ben als mens. Als je hulp zoekt bij het verwerken van seksueel misbruik is de klik met je hulpverlener één van de belangrijkste zaken. Als het niet klikt kun je eigenlijk beter stoppen en een ander zoeken. Het boek is een laagdrempelige manier om mij te leren kennen.

Coaching via Skype of in Arnhem

Coaching via Skype (of in Arnhem) is geen ‘programma’ met een ‘protocol’. Een echt mens heeft behoefte aan echt menselijk contact. De computer is daarbij een handig hulpmiddelen voor mensen waarvoor Arnhem te ver weg is om geregeld naar toe te gaan. Coaching gaat over jou en wat jij nodig hebt om verder te kunnen, om je verleden echt een plekje te geven.

Wat kost het?

Een kennismakingsgesprek kost altijd 75 euro ongeacht hoe lang het duurt. Coaching bij mij in de praktijk of via skype kost 75 euro per uur. Een adviesgesprek over welke vorm van hulpverlening voor jou handig zou zijn op dit moment kan ook. Ook dat kost 75 euro.