Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij

Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij!

previewEen slachtoffer van seksueel misbruik staat er vaak alleen voor. Dit boek vertelt hoe je de stilte kunt doorbreken en biedt je hoop. De hoop dat helen van seksueel misbruik kan. Dat ook jij het kunt. Het boek vertelt mijn verhaal. Hoe ik als meisje van 12 jaar ingepalmd werd door een vriend van de familie en hoe hij mij 7 jaar lang structureel seksueel misbruikte.

achterflap cover helen-2Maar het boek is meer dan een verdrietig verhaal over seksueel misbruik. Het boek verhaalt over mijn worsteling, de lange termijn effecten waar ik last van had én over mijn weg terug, langs diverse soorten therapie. Bovenal vertelt het boek hoe ik geheeld ben. Hoe ik mijn leven weer op heb kunnen pakken en geen last meer heb van mijn verleden. Het boek is bedoeld om jou te inspireren om uit te zoeken hoe jij zelf het roer van je leven weer in handen kunt krijgen.

Helen van seksueel misbruik is niet gemakkelijk, maar vergeet niet dat je het al overleefd hebt. De herinneringen aan seksueel misbruik, die je in hun greep houden, horen in het verleden. Dit boek helpt je om het een plek te geven. Om te gaan van slachtoffer naar overlever en van overlever naar ‘geheeld’. Het verleden hoeft je toekomst niet te bepalen.

Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij. verkoopbutton

Ook voor hulpverleners

Dit boek is zeer geschikt voor hulpverleners die zich willen verdiepen in de aard en de lange termijn effecten van seksueel misbruik. Het wordt niet voor niets gebruikt op een aantal HBO’s. Therapeuten die werken met volwassenen komen ongetwijfeld in aanraking met mensen die seksueel misbruikt zijn. Met cijfers als 1 op de 4 meisjes en 1 op de 6 jongens kun je daar niet om heen. Toch wordt seksueel misbruik vaak niet onderkend. Herken jij het trauma achter het gedrag? Kun jij bieden wat deze (grote) groep mensen nodig heeft? Dit boek geeft je handvatten en inzicht in waar je als therapeut rekening mee moet houden, als je met deze kwetsbare doelgroep werkt.

Wat anderen zeggen over dit boek:

‘Een mooie combi van praktijkkennis, wetenschappelijke kennis en eigen ervaring.’ – Lou Repetur, Senior projectleider/adviseur huiselijk en seksueel geweld en veiligheid bij Movisie

‘Het boek leest als een trein en geeft enorm veel inzicht in seksueel misbruik’ – Kristine

‘Het boek geeft zo’n helder beeld van alles wat er bij seksueel misbruik komt kijken, ik gebruik het boek bij de module ‘seksueel geweld’ in de minor ‘geweld in de leefomgeving’ van de Hogeschool Rotterdam’ Marianne Quax, Trainer, coach en docent bij de Hogeschool Rotterdam, bestuurslid van de Academie voor Vrouwen tegen Geweld.

‘Verplichte kost voor iedereen die op een of andere manier met dit thema te maken heeft.’ Sonja Leferink, onderzoeker en senior beleidsadviseur van Slachtofferhulp

‘Heb er al een stukje uit gelezen en herken tot nu toe alle thema’s. Ongelofelijk!!!!’ – Jolanda