Partners in beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie

Partners in beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie

voorkant cover partnersHet boek ‘Partners in beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie’ gaat over de problemen die spelen in een relatie met iemand die seksueel misbruikt is. Het brengt die problemen helder en overzichtelijk in kaart. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie, omdat een relatie draait om vertrouwen, intimiteit, seksualiteit en samen zijn. Juist daarin is het slachtoffer van seksueel misbruik vaak beschadigd. Het boek gaat onder ander in op thema’s als:

  • de onthulling
  • relatie-fases
  • seksualiteit
  • vertel je het de kinderen?
  • emoties (van jou én de ander)

achterflap cover partners-2De lange termijn effecten van seksueel misbruik zorgen voor veel eenzaamheid, onbegrip en pijn bij partners. Wat moet je als je lief schrikt, wanneer je hem of haar wilt aanraken? Bang of depressief is? Plotseling, uit het niets, boos wordt? De verwarring en ontreddering bij partners is doorgaans groot. Het boek geeft handvatten, legt uit hoe dingen werken en geeft ook tips over hoe om te gaan met je lief die seksueel misbruikt is. Geen pasklare oplossingen, iedere relatie is immers anders, maar manieren waarop je samen met je lief, aan een beter leven kunt werken.

Bestel ‘Partners in beeld’ via mijn andere website:

Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij. verkoopbutton

Victor Reinier, acteur en bestuurslid van Stichting Open Minds:

‘Hoe houd je je partner dichtbij, als hem of haar zoiets vreselijks is gebeurd? Dit boek helpt het onbespreekbare bespreekbaar te maken. En er over praten is immens belangrijk’