Jeugdzorg en seksueel misbruik. Gemengde leefgroepen, ja of nee?

Jeugdzorg en seksueel misbruik. Gemengde leefgroepen, ja of nee?

voorkant jeugdzorg boekHet boek ‘Jeugdzorg en seksueel misbruik’ is geschreven voor werkers, beleidsmakers en managers in de jeugdzorg. Het verkent het vraagstuk uit de titel op inhoudelijke gronden: Wat zijn de voor een nadelen van het huisvesten van juist seksueel misbruikte kinderen en jongeren in gemengde leefgroepen.

Het boek biedt kennis over wat er speelt aan bijvoorbeeld gedragsproblemen bij kinderen en jongeren die seksueel misbruikt zijn. Het geeft aan over welke kennis en vaardigheden groepsleiding zou moeten beschikken om deze kwetsbare jongeren goed te kunnen begeleiden. Een gemengde leefgroep is geen veilige plek voor seksueel getraumatiseerde kinderen. Het boek pleit voor herkenning, erkenning en passende antwoorden op de problematiek van seksueel kindermisbruik bij plaatsing in de jeugdzorg.

achterflap cover jeugdzorg-2Geen anti-jeugdzorg boek

Jeugdzorg en seksueel misbruik staan op gespannen voet, zeker sinds de uitkomsten van het onderzoek van commissie Samson. Maar ondanks dat het boek de vinger op zere plekken binnen de jeugdzorg legt, is het boek geen ‘jeugdzorg-bashing’. Het zoekt op een integere en gebalanceerde manier naar antwoorden die beter tegemoet komen aan de noden van jongeren die in het huidige systeem helaas maar al te vaak opnieuw seksueel misbruikt worden.

Jeugdzorgwerkers zullen er de basiskennis in vinden, die ze nodig hebben om vakkundig te handelen en het seksueel misbruikte kind te begrijpen binnen de context van het seksueel misbruik. Beleidsmakers en managers binnen de jeugdzorg zullen er argumenten vinden om van het huidige beleid en de richtlijnen af te wijken, in het belang van de kinderen en jongeren die zij onder hun hoede hebben.

Bestel het boek nu voor € 10,30

Verzendkosten € 5,00

Alle bestellingen worden zo snel mogelijk op de post gedaan. Alle boeken worden in een neutrale, ondoorzichtige envelop verstuurd.

Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij. verkoopbutton