Schrijfcoaching

Schrijfcoaching

Ik krijg best vaak mensen die zeggen dat ze een boek zouden kunnen schrijven over hun ervaringen, maar slechts weinigen hebben dit echt als ambitie. Voor die mensen is dit nieuwe aanbod. Begeleiding vanaf de start van het schrijfproces tot en met het eindproduct. Coaching over hoe je een verhaal opbouwt. Waar je op moet letten, zelfs vóórdat je begint met schrijven.

Schrijven over seksueel misbruik

Schrijven over seksueel misbruik brengt een aantal specifieke problemen met zich mee. Je moet bijvoorbeeld kiezen vanuit welk perspectief je schrijft. Kijk je vanuit je volwassen zelf, terug op je leven? Kijk je met de ogen van het kind dat je ooit was? Schrijf je over je ervaringen zelf of over het moment dat de ervaringen zich in je leven opnieuw aandienen? Voor wie schrijf je het boek? En wat is je belangrijkste boodschap? Als schrijfcoach help ik je om hierin keuzes te maken.

De coaching voor meer dan schrijfwerk

Wat ik heb gemerkt is dat je in het schrijven van je eigen levensverhaal op een diepere laag met je eigen verhaal aan de slag gaat. Daarin kom je soms restjes onverwerkt trauma tegen. Je kijkt naar delen van je verleden die wellicht eerder aan je aandacht zijn ontsnapt. Dan is het fijn als je een coach hebt die je ook daarin kan begeleiden.

Van verhaal tot boek

Ik coach nu al diverse mensen op de website ‘Helen van seksueel misbruik’, die hun verhaal in blogvorm de wereld in willen zetten. Dat vind ik erg leuk om te doen. Maar een verhaal op een website is nog wat anders dan een boek. Inmiddels ben ik zelf uitgever en weet ik ook langs die kant waar je rekening mee moet houden.

Wat kost het?

Schrijfcoaching kost € 80,00 per uur en vindt plaats via beeldbellen (inclusief een aantal bladzijdes lezen/bewerken uit je manuscript).

Referentie:

‘Ik vind het prettig hoe je mijn schrijverij net iets ander “neer zet” waardoor het beter, mooier en duidelijker wordt naar de lezer.’