IMDR: therapie tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot probleem

Ken je dat? Je wordt op je werk of thuis plotseling boos of verdrietig. Natuurlijk is er op zo’n moment nooit een therapeut bij de hand. Je staat er, alwéér, alleen voor. Hoe eenzaam voel je je dan? In de steek gelaten door alles en iedereen.

Eenzaamheid hoort bij seksueel misbruik

Het is logisch dat je je zo voelt. Je bent immers getriggerd. En laten we eerlijk zijn, elke dag gebeurt er wel iets dat je herinnert aan wat er vroeger is gebeurd. Je kunt natuurlijk niet elke dag bij je therapeut terecht. Bovendien: contact met familie is ook niet vanzelfsprekend. En je vrienden wil je ook niet elke keer met jouw eenzaamheid belasten. Maar ondertussen zit je er wel mee. Is er dan niemand die snapt hoe moeilijk dat is?

Even contact

Hoe zou het zijn als je op zo’n moment even een therapeut kunt bereiken. Even contact hebben met iemand die je gevoel herkent. Die begrijpt hoe moeilijk je het hiermee kunt hebben. Die met je meekijkt en begrip heeft voor wat je doormaakt.

Daarvoor is er nu: IMDR

IMDR staat voor Ivonne Meeuwsen Direct Response. Deze therapie is goedkoop, snel en persoonlijk. Het is er op het moment dat jij het nodig hebt! Je stuurt mij gewoon een WhatsApp bericht of een SMS-je. Je krijgt een Tikkie voor twee euro en als je dat hebt betaalt, krijg je antwoord. Zo eenvoudig kan het zijn!

De eenzaamheid doorbroken

Even contact maken doorbreekt de eenzaamheid van seksueel misbruik. Je kunt dagelijks, op momenten die er voor jou toedoen, even contact hebben, over iets wat jou bezighoud. Je kunt het gewoon naast je eigen therapie doen of zelfs, als je al wat verder in je proces bent, in plaats van, of als nazorg na, je normale therapie.

Wat maakt deze therapie zo bijzonder?

  • Het is nieuw, het is bij mijn weten nog nooit eerder op deze manier gedaan
  • Direct response: binnen 24 uur krijg jij antwoord van mij persoonlijk, meestal sneller
  • Goedkoop: het kost maar 2 euro per keer, zelfs als je elke dag WhatsAppt kost het je maar € 60,00 per maand
  • Flexibel: jij bepaald of en wanneer je Appt

Op gezette tijden zal ik je ook vragen, via WhatsApp, wat het je oplevert. Die informatie zal ik (anoniem) gebruiken voor onderzoek.

Aanmelden? Zo simpel kan het zijn:

Wil jij deze therapie? Stuur een WhatsApp bericht naar 06-10151617 met de tekst: Stuur mij een Tikkie. Stuur me daarna je hulpvraag in 50 woorden of minder.

Garantie vs realiteit

Mijn garantie is dat je binnen 24 uur antwoord krijgt op je Appje. In realiteit zal het vaker binnen een uur zijn. Ik beloof echter liever niet iets, wat ik niet altijd waar kan maken, vandaar die 24 uurs belofte.