Introductiemiddag: ‘Hulp bieden na seksueel misbruik’

Via de netwerkorganisatie ‘Hulpverlening na seksueel misbruik’ bied ik speciaal voor professionals een introductiemiddag: ‘Hulp bieden na seksueel misbruik’ aan. Hulpverlening na seksueel misbruik is een netwerkorganisatie met als doelstelling het verbeteren en beter zichtbaar maken van de hulp na seksueel misbruik.

Introductiemiddag rondom seksueel misbruik

Bijscholing op het gebied van seksueel misbruik is noodzakelijk. In beroepsopleidingen wordt het onderwerp veelal te weinig onder de aandacht gebracht. Meer kennis is nodig, speciaal in beroepen waar men veel met deze doelgroep te maken krijgt. Van huisarts en POH, tot groepspraktijken, kleine instellingen, maar ook individuele therapeuten.

Het programma

De introductiemiddag is een kant en klaar programma, waarbij in vogelvlucht de langetermijneffecten van seksueel misbruik benoemd worden en we in gesprek gaan over hoe je daar als hulpverleners mee om kunt gaan. Mijn werkwijze interactief, je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt, maar gaat ook zelf aan de slag en wordt uitgenodigd om casuïstiek in te brengen.

De inhoud

Basiskennis over seksueel misbruik, gericht op de langetermijneffecten en hoe die doorspelen in alle levensgebieden van de cliënt. Als ervaringsdeskundig professional heb ik kijk op beide kanten van de hulpverlenersrelatie.

De locatie en prijs

De training vindt plaats in Giesbeek en duurt van 13.00 uur tot 16.30 uur, steeds op de 11e van de maand. Deelname kost € 50,00 per persoon exclusief BTW. Het minimum aantal deelnemers is vier. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende geplande training.

Ik schrijf me in!

Vergeet niet om na betaling je naam en de gewenste datum door te geven.

Training op locatie mogelijk

Is de afstand een bezwaar? Heb je een locatie waar de training gegeven kan worden? Neem contact op. Samen plannen een datum en promoten die datum, zodat we een volle groep hebben. Als het lukt om minimaal vijf mensen in te schrijven, krijg je van mij het boek ‘Hulpverlening na seksueel misbruik. Het trauma voorbij’ gratis.